MENÜ

Egy köröm díszítésénél, legyen az saját köröm vagy mûköröm, fontos hogy hogyan válogatjuk össze a színeket. Mindegy, milyen anyaggal dolgozunk, díszítünk, legyen az akár akril, színes zselé illetve porcelán, vagy körömlakk, mindegyiknél ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe vennünk: a vendégünk ízlését, korát, foglalkozását, öltözködési stílusát és a divat trendeket. Harmonikus körmök kialakítására kell törekednünk. Minden évben, évszakonként változik a divat. Télen a hûvös, sötétebb színek, tavasszal megjelennek pl. a zöldes, sárgás, élénkebb színek, nyáron általában mindenki vidámabb hangulatú díszítéseket szeretne, és õsszel a bronzos, ezüstös, narancsos színek hódítanak. Hogy milyet választ a vendég, az függ/függhet a jelenlegi kedélyállapotától is. 

Fehér

A tisztaság, a védettség, a fenségesség kifejezője, ugyanakkor a távolságtartás és az érzelgősség színe. A fehér a tökéletesség, az ártatlanság, és a transzcendencia megtestesülése. A béke és a bölcsesség színe, mint a békét jelentő fehér zászló, vagy Picasso békegalambja.

Fekete

Az éjszaka színe, a halál szimbóluma. A fekete általánosan a gyászhoz, a fájdalomhoz, a gonosz erőkhöz kötődik. A fekete üres szín, nincs benne semmi. A napfényt elnyeli

 
Kék

A tudati kiegyensúyozottság, a belső nyugalom színe.Az intelligencia, a megnyugvás szimbóluma. A barátság és a belső béke színe, az ég kékjeként pedig az érzésekhez és az álmokhoz hasonlítjuk. A sötétkék biztonságot, a világos könynyedséget fejez ki.
 
Lila

Misztikus szín, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását. A kozmikus erőt szimbolizálja, az intuíció, az empátia színe. A lila a vágy, az értelem, a bölcsesség és az egyensúly színe
 
Narancssárga

A piros és a sárga keveréke, ezért ötvözi a két szín tulajdonságait.A nyitottság, a fiatalság, az életkedv és az önbizalom színe, de jelenthet könnyelműséget és felszínességet is. 
 
Vörös

Éppúgy lehet az élet, mint a halál jele; mindkét esetben a vérrel asszociálható. Elsősorban a szív, a szeretet, a szerelem színeként tartják számon. Egyszerre jelképezi a szerelmet és a háborút. Energiát, agresszivitást, erőt és harciasságot sugároz. Az erotika, a szenvedély szimbóluma is, kihívó, provokatív hatást is kiválthat abban, akivel életünkben esetleg először találkozunk. A tűz és a föld színe. Általában romantikus hangulat megteremtésére használjuk. Az erő és a határozottság, a vitalitás, a szenvedély és a kreativitás kifejezője. Általában az ördög színének is nevezik.

Rózsaszín 

Belső feszültségek, védettség iránti vágy, kimerültség, az önértékelés, önszeretet hiánya esetén javallott. Megnyitja az utat az érzelmekhez, melegséget közvetít, támogatja önszeretetünket. Segít, hogy megszabadulhassunk belső görcseinktől és a túlzott kötelezettségektől.


Sárga
 
A közhiedelemmel ellentétben nem az irigység, hanem az értelem és a megértés színe. Az örök fény, hatalom kifejezője. A hit, a jóság, az intuíció színe.  A siker, a szerencse, az önmegvalósítás, a bölcsesség és a logikus gondolkodás kifejezője. A napfény színe, meleget és lelkesedést sugároz. 
 
 
Szürke

A hamu és a köd színe, ezáltal a szomorúság, a melankólia, az unalom, a fásultság, az egyhangúság jelképe. szürke a színek ellentéteként a semlegességet, a hétköznapiságot jelenti.

 

Zöld

A tavasznak, a természet megújulásának, a növekvő életnek a kifejezője. Lehet a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység jelölője. Meleg és hideg, égi és földi keveréke. Lehet az éretlenség, a tapasztalatlanság és naivság jelképe. A kereszténységben a halhatatlanság, a feltámadás színe.


Barna 

Az egészség, az egyszerűség, a praktikus képességek, a nyugalom, az állandóság, és az elégedettség színe. Úgy hat, akár a csokoládé: boldogságérzetet nyújt, aztán nem tudsz nélküle élni. A föld színe, ebből adódik anyaság, gondoskodás, termékenység, szorgalom jelentése. Mint anyagi szimbólum, az ösztönszféra  kifejezője is. 


Arany

A napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe. Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit, a beért termést szimbolizálja. A kereszténységben, az ikonfestészetben és a román kor nyugati festészetében az arany háttér a  transzcendens szférára, a mennyei birodalomra utal az arany dicsfény, a glória pedig a megdicsőült szentekre. 


Ezüst
 
Utalhat a kereskedelemre és a pénz hatalmára. Az egyiptomi mítoszok szerint Ré napisten csontjai ezüstből vannak. Kínában a legértékesebb fémnek tartották; a Tejútat "ezüstfolyónak" nevezték. A görög-római mitológiában a második világkorszak az ezüstkor, amely az aranykor boldog világával szemben a hanyatlás kezdete. Míg a királyok féme az arany, a királynőé az ezüst. 

 


A köröm dekorálásakor általában ezeket a színeket és ezek árnyalatait használjuk. Minden színnek vannak hûvösebb és melegebb hatást keltõ tónusai. Bármelyik színt világosíthatjuk a fehérrel, és sötétíthetjük a színeket azonos színnel, de sötétebb árnyalatával, vagy egy nagyon kevés feketével. Keverésnél, az erõs színeket mindig fokozatosan adagoljuk

 

Mindig olyan színt illetve színeket válasszunk, amit szívesen viselünk a következõ manikûrig, vagy mûköröm töltésig. Többféle színt is használhatunk, a lényeg az, hogy megmaradjon a harmónia. A díszítésnek csak a képzelet szab határt. A klasszikus köröm a francia, amikor a szabadszél fehér, de manapság már sokan kérnek színes körömvéget.

 

Asztali nézet