MENÜ

Műkörmöt viselő hölgyek körében kevés nagyobb dilemma akad, mint az, hogy terhesség alatt lehet-e műkörmöt viselni. Körmösként sose adjunk kizárólagos tanácsot ilyen esetekre, hiszen ahány kismama, annyi probléma lehetőség. Egy azonban bizonyos: ha a kismama és a baba is egészséges, szinte semmi se zárja ki azt, hogy gömbölyű pocakkal is viselhető legyen a műköröm.

 

Más eset azonban az, ha a terhesség veszélyeztetett, esetleg hosszas kórházbanlét előtt áll a kismama. Ebben az esetben mindenképp a terhesgondozó orvos kell, hogy eldöntse: tiltja-e vagy engedi a műköröm viselését. (Előfordul olyan is, amikor a szülész orvos még a hajfestést is kéri mellőzni a terhesség idejére, nemhogy a műkörmöt...)

 

A terhesség elején a kismamát esetleg a körömépítéssel járó szagok befolyásolják, a harmadik trimeszter végén pedig a másfél- kétórás ücsörgés tűnhet hosszúnak. Az esetek egy részében csak azért szedeti le a műkörmét a vendég, mert éppen állapotos - ezt a döntést azonban mindig hagyjuk meg a kismamának, s ne próbáljuk semmilyen irányba befolyásolni. Ha megértést és lojalitást mutatunk felé ebben a témában, a szülésig bizonyosan megmarad vendégként egy-egy pedikűrre, vagy rendszeres manikűrözésre. A legfontosabb, hogy a vendégünk bármilyen állapotban is szívesen térjen be hozzánk.

 

 

Asztali nézet