MENÜ

Parafinos ápolás:

A paraffin a kémiában az alkán szénhidrogének gyűjtőneve. Köznapi nyelven a paraffin viaszt értjük rajta. A paraffin elnevezés a latin parum (= kevéssé) + affinis (=ebben az értelemben reakcióképesség) szavak összetételéből származik.

A paraffin lehet légnemű, folyékony és szilárd formában.

 A paraffin viasz (vagy köznapi nevén paraffin), tiszta formában fehér, színtelen, szagtalan, viaszos tapintású, szilárd anyagot alkot

 

 A paraffin jótékony hatásai

A kéz- és láb ápolásához ma már elengedhetetlen, hogy paraffinos kezelésben is részesítsük vendégeinket.

A házimunka, papírmunka, a szabadban végzett sportolás, kertészkedés, de az előrehaladott életkor is – és még rengeteg dolog – mind maguk után vonják a speciális kezeléseket.

A kiszáradt, repedezett, érzékeny bőrre tökéletes megoldás a paraffin kezelés.

Ezt a technikát a kórházakban is alkalmazzák, mivel nem csak a bört ápolja, hanem az izületekre és a csontokra is jotékonyan hat.

 

Paraffinos kézápolás, lábápolás

Kézen történő paraffin fürdő esetében a kezeket – akárcsak a lábakat – fertőtlenítjük, majd eltávolítjuk az elhalt hámsejteket. Ezt követően a kezeket egymás után 2-szer belemártjuk a paraffinba nyitott újjakkal, ezáltal az újjak közé is kerül paraffin. A nylon kesztyű, majd 1 ujjas frottír kesztyűt húzunk, ettől fokozottabb lesz a "dunszthatás".A nylon kesztyűvel lehúzzuk a kézről 15-20 perc után a kihűlt paraffint. A paraffint nem hasznosítunk újra! A vendég kezéről eltávolított anyagot a szemetesbe dobjuk. Ennek természetesen akkor is így kell történnie, ha a lábról távolítjuk el a paraffint.

Célszerű a pedikűr és manikűr után beiktatni a paraffin kezelést. A vendég így 15-20 perccel tölt el több időt nálunk, viszont wellness érzésben lesz része.

Manapság egyre jobban elterjedt, hozzá tartozik a szokásos kezelésekhez. Alkalmazásának alapja, hogy a paraffin rendkívüli hőtároló tulajdonságokkal rendelkezik, tágítja a pórusokat, fokozza a vérkeringést, erősíti a kötőszövetet és ezáltal lehetővé teszi hidratáló krémek felszívódását. A kezelés hatására a száraz, durva és repedezett bőr puha, bársonyos, rugalmas lesz. Mind a kezekre, valamint a lábakra is jótékony hatással van.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asztali nézet