MENÜ

Épített porcelán műköröm

A legrégebb óta használt műköröm alapanyag, mely két komponens a por és folyadék (liquid) elegyítésekor köt (polimerizálódik). 

Az építési folyamat lényege, hogy egy sablont helyezünk a köröm alá, amire porcelánnal megépítjük a vendég által  kívánt formát és hosszt. Ez az anyag, nem igényel UV lámpás kötettést, mert levegőre szárad.  Majd formára reszeljük, s bedíszítjük. 

 

Saját köröm megerősitése 

Amennyiben elégedettek vagyunk körmünk formájával, és kinézetével, egyszerűen csak mindíg letörik, vagy alapvetően nem szeretjük a mű dolgokat, ebben az esetben tudom ajánlani a saját köröm megerősítését.
 
A saját köröm megerősítése a köröm meghosszabbítása nélkül történik, ekkor a köröm hossza és a formája is adott, a körömre megerősítésként egy vékony színtelen porcelán réteg kerül, bevonattal. Majd ugyanúgy megköt az anyag, mint a műkörömnél, azonban ez olyan természetes hatást kelt, mintha csak eltűntek volna a körmünk felszíni hibái, és lakkal festettük volna ki őke
t.Viszont a porcelán réteg nem fog úgy lepattogzani, mint a lakk, így sokkal tartósabb és igényesebb ez a fajta technika.   

 

Összecsiszolás + fényzselé

A műkörömnél 1-2 hét után láthatóvá válik a saját köröm és a felhordott anyag határvonala. Ennek eltüntetésére szolgál az összereszelés, melytől újra frissen készültnek látszik a köröm. A fény visszaadására és a reszelő által okozott karcolások, matt területek eltávolítására fényzselével zárjuk le a körmöket. 

Az összecsiszolást azoknak javaslom, akik a töltést (építést) szeretnék úgy ütemezni, hogy 4 hetente ill. havonta történjen. Ilyenkor félidőben (2 hét) eljönnek egy úgynevezett frissítésre.

Ilyenkor természetesen a minta is más, és a szín is, ha változtatható. 

 

Géllak

A zselélakk vagy géllakk UV-fényre keményedő, hibrid anyag, mely nem kopik, és csak ritkán pattogzik le. A műkörmökhöz használatos zselé előnyeit ötvözi a lakk könnyű kezelhetőségével, mert szépen szétterül, nem láthatsz benne festési csíkokat. Természetesebb hatású a műkörömnél, hiszen nem vastagítja meg a körmöket.

 

A hirdetésekben három-négy heti tartósságot is ígérnek, de tapasztalatom szerint ez inkább két hét, főleg, ha valakinek gyorsan nő a körme, és színes lakkot választ. Egyébként tényleg nem árt neki semmi, sem a mosogatás, sem a kertészkedés.

 

A díszítések fajtái

 

Színes zselé: rendkívül tartós, eltávolítani csak reszeléssel lehet, befedhetjük vele az egész körmöt, vagy készíthetünk vele csak mintákat is.

 

Beépített díszek: Nagyon tartósak, mivel a díszek magába a köröm anyagába vannak beleépítve (pl:törtkagyló, flitterek, jégfólia, háló,mica, kagylólap stb.)

 

Akril díszítés: készíthetünk vele virágokat, vékony vonalakat, absztrakt motívumokat. Ez egy vizes bázisú festék, ami száradás után fény zselézhető s használattól függően 2-4 étig tartósan díszíti körmeinket.

 

Akvarell festés:  Szintén vizes bázisú festékről van szó. Itt sokkal lágyabb színeket is el tudunk érni a festés során. Szintén készíthető vele virágok, absztrakt motívumok stb. 

 

 Strassz kövek: Nagyon népszerűek a különleges csiszolásuknak köszönhetően ragyogóan csillogó Swarovski kövek

 

 

 

 

 

Asztali nézet