MENÜ
5 tévhit a műkörömről
 
 
Műkörmöd van? Vagy csak szeretnél? Összeszedtem neked a top 5 tévhitet a mákörömmel kapcsolatban:
 
 1. Nem lélegzik alatta a köröm! Valóban nem, de szükségtelen is, hiszem maga a körömlemez, amire a műköröm kerül, egy elhalt szaruréteg, aminek nincs szüksége lélegzésre!

   
 2. Tönkre teszi a körmömet a műköröm! Maga a műköröm anyag (porcelán, zselé) a legfejlettebb technikai fejlesztéseknek köszönhetően úgy készülnek, hogy káros anyagokat nem tartalmaznak, így nem roncsolja a köröm szerkezetét! Egyedül a helytelen előkészítés okozhat károkat a műköröm viselője körmén!

   
 3. Teljesen elvékonyodik alatta a körmöm! Szintén nem helytálló a kijelentés, hiszen a köröm szerkezete csupán annak köszönhetően lesz rossz állapotú (feltéve ha nem belső problémával, vitaminhiánnyal küzdünk), vékonyodik el, ha az előkészítési fázis során a körmöt a műköröm készítője túlreszeli! Ezt a problémát nagyobb odafigyeléssel, ill. kellő gyakorlattal a kezdő műkörmös is kiküszöbölheti!

   
 4. A porcelánból készült köröm tartósabb! Magától a felvitt anyagtól nem függ a köröm élettartama! A megfelelő előkészítés és anyagfelvitel mind a zselé, mind a porcelán anyagból készült műkörömnél növeli annak tartósságát! A kellő odafigyelés és szakértelem szavatolja a tartósságot!

   
 5. A műköröm gátol bizonyos tevékenységek elvégzésénél! Mindenki továbbra is végezheti ugyanazokat a munkákat, mint a műköröm megléte előtt! Gátló tényező maximum az lehet, ha a tartósan rövid körmökkel rendelkező vendég hirtelen nagy hosszúságú körmöket készíttet! Ebben az esetben pár nap szükséges hozzá, hogy megtanuljuk viselni, kezelni új „tartozékainkat”, és minden ugyanúgy fog menni, mint azelőtt! Gondoljunk csak bele, hogy ha 20 éven keresztül csak edző cipőben jártunk, máról holnapra nem fogunk tudni esetlenül végig menni az utcán egy 15 cm-es sarkú cipőben sem…
   
   
   
   

 

Asztali nézet